Vår historie

Historien vår

Søs Jensen ble til i Bergen – den mest regnfulle byen i Europa – i 2005. I en verden der alle årstider kan komme på en dag, savnet søstrene Grete og Karen yttertøy som svarte til behovene. Målet var å kunne kle seg lekkert i et uforutsigbart klima, uten å gå på bekostning av stil, komfort og trender.

Med sin erfaring fra mote- og klesbransjen slo søstrene seg sammen, og utviklet en kolleksjon med yttertøy av teknisk kvalitet som like godt kan brukes på en solskinnsdag som i regn: Vanntett, pustende og av høy teknisk kvalitet. Med mye lettere stoffer og kvaliteter enn konkurrentene, ble den første kolleksjonen raskt utsolgt.

Fra Bergen ekspanderte Søs Jensen snart til resten av Norge. I dag selges yttertøyet også i andre regnfulle land, som England og Tyskland.

Som sjefsdesigner følger Grete sin egen stemme og intuisjon, noe som blant annet har resultert i Søs Jensens fundament: Blyant og papir. Den dag i dag tegner Grete hvert eneste plagg for hånd – med nøye fokus på snitt, og ekstra oppmerksomhet til elegante detaljer, som hetter, bånd, glidelåser og lommer.

Norsk design

Med base i Bergen har vi i Søs Jensen kjent årstidene på kroppen og observert stilfulle kvinner i alle aldere – og all slags vær. Plaggene våre utvikles i takt med det varierende været, og i tråd med norske designtradisjoner. Som designere og klesprodusenter har vi førstehåndskunnskap om hvordan årstidene kan skifte i løpet av en dag. Denne kompetansen bruker vi til å lage regntette, tekniske kvalitetsjakker, som du kan bære uten å gå på kompromiss med stilen. Alle detaljene, som hetter og glidelåser, produseres spesifikt til plaggene i hver unike kolleksjon.

Vår visjon

Vi vender blikket ut – slik at du kan ta lettere på regnværsdagene.

Du skal slippe å velge mellom kjedelig, traust og ukomfortabelt regntøy og trendy yttertøy: Hvert eneste plagg fra Søs Jensen skal oppfylle kravene våre om funksjon, høy teknisk kvalitet, nøye
uttenkt design – og en følelse av luksus. Slik skaper vi yttertøy som passer alt fra jobbklær og treningstøy til bunad og ballkjole. Klassisk, funksjonelt, varmt, lett og lekkert.